Here are likely assessment test questions for applicants in for N-Power Agro, N-Power Health, N-Power Tax and N-Power Teach. STEM test questions that comprised of Networking, Computing, Programming that have also been attempted on this page.

1.The Nigerian flag was designed by?
Select one:
a. Flora Shaw
b. Lord Lugard
c. Lord Macpherson
d. Taiwo Akinkunmi
Answer: d

2.The first capital city in Nigeria was _____.
Select one:
a. Calabar
b. Lagos
c. Abuja
d. Onitsha
Answer: a

3.An octopus has ____ tentacles.
Select one:
a. 7
b. 6
c. 8
d. 5
Answer: c

4.Marriage is said to be polygamous when a man marries _________.
Select one:
a. his sister
b. one wife
c. more than one wife
d. his daughter
Answer: c

5.The dominant 14th-18th century Oyo Empire of Nigeria was noted for the organizational abilities of the Yoruba people and what feature of its powerful army?
Select one:
a. Elephants
b. Cavalry
c. Bowmen
d. Rifles
Answer: c

6.London, a popular city of choice of Nigerian tourists and travelers is located in
Select one:
a. America
b. France
c. United Kingdom
d. Italy
Answer: c

7.In which State is Chibok located ?
Select one:
a. Borno
b. Adamawa
c. Kebbi
d. Zamfara
Answer: a

8.She ________ very beautiful, because everybody said so.
Select one:
a. have been
b. was to be
c. should be
d. must have been
Answer: d

9.What should I ask my mother?
Select one:
a. Ask her when the food will be ready.
b. Ask her when will the food ready be.
c. Ask her when will be the food ready.
d. Ask her when will be ready the food.
Answer: a

10.You can meet me __________ you like.
Select one:
a. whenever
b. whatever
c. always
d. soon
Answer: a

READ: N-Power releases names of volunteers invited to Situation Room

11.The primary function of the judiciary is to?
Select one:
a. Make Laws
b. Execute laws
c. Regulate behaviour
d. Interpret laws
Answer: a

12.Nigeria’s internet country top level domain is:
Select one:
a. .ne
b. .ng
c. .ni
d. .nr
Answer: b

13.The Olumo rock is a choice tourist centre in Nigeria located in _______
Select one:
a. Osun State
b. Ogun state
c. Ondo State
d. Oyo State
e. Ekiti State
Answer: b

14.All these can be classified as reptiles except _________.
Select one:
a. snake
b. rat
c. cat
d. lizard
Answer: b

15.One of these is NOT a planet.
Select one:
a. Mercury
b. Neptune
c. Pluto
d. satellite
Answer: d

16.The national animal emblem of Nigeria is an:
Select one:
a. Earwig
b. Eagle
c. Elk
d. Elephant
Answer: b

17.During any election, the Nigerian electoral system gives voting rights to _________.
Select one:
a. Nigerian citizens that are 18 years and above
b. all Nigerian citizens between 20 and 65 years of age
c. Nigerian indigenes from 16 years and above
d. citizens from other African nations only
Answer: a

18.The door can’t be broken. He _________.
Select one:
a. fix it.
b. is just fixed it.
c. has just fixed it.
d. have just fixed it.
Answer: c

19.Thanks for remembering my birthday, but you……..bought me a present.
Select one:
a. mustn’t
b. can
c. shouldn’t have
d. have had to
Answer: c

READ: N-Power: N-Teach, test date & SMS validation

20.Who should I give the money to?
Select one:
a. Give to Joan the money.
b. Give the money to Joan.
c. Give the money at Joan.
d. Give the Joan money.
Answer: b
21.The Nigerian film industry is known as?
Select one:
a. Bollywood
b. Nollywood
c. Nigerian Hollywood
d. Hollywood
Answer: b

22.All of these are characteristics of all living things except__________
Select one:
a. Development
b. Movement
c. Growth
d. Reasoning
Answer: d

23.Have you ever ______ in that restaurant?
Select one:
a. went
b. going
c. eat
d. eaten
Answer: d

25.Nigeria’s international telephone country code is:
Select one:
a. 500
b. 234
c. 57
d. 39
Answer: b

26.The vast geographical feature which forms a border between Nigeria, Chad, Cameroon and Niger, is a______
Select one:
a. Desert
b. Lake
c. River
d. Mountain
Answer: a

27.Nigeria’s internet country top level domain is:
Select one:
a. .ni
b. .ng
c. .nr
d. .ne
Answer: b

28.By this time tomorrow we ______ the meeting.
Select one:
a. will have had
b. will having
c. will had had
d. are having
Answer: a

29.Which desert’s edge is found at Nigeria’s northernmost borderland?
Select one:
a. Tropical
b. None of the above
c. Savanah
d. Sahara
Answer: d

30.The Olympic champion dove ______ the swimming pool from ten meters high.
Select one:
a. through
b. into
c. onto
d. to
Answer: b

READ: Women killed her baby, throws corpse in river in Nasarawa…took husband by surprise

31.The acronym, ECOWAS, stands for __________ .
Select one:
a. Economic Conference of West African States
b. Economic Confederation of West African States
c. Economic Community of West African States
d. Economic Centre of West African States
Answer: c

32.You want to create a standard access list that denies the subnet of the following host: 172.16.50.172/20. Which of the following would you start your list with?
Select one:
a. access-list 10 deny 172.16.48.0 255.255.240.0
b. access-list 10 deny 172.16.64.0 0.0.31.255
c. access-list 10 deny 172.16.0.0 0.0.255.255
d. access-list 10 deny 172.16.48.0 0.0.15.255
Answer: d

33.A DBMS that combines a DBMS and an application generator is ________ .
Select one:
a. IBM’s DB2
b. Microsoft’s SQL Server
c. Microsoft’s Access
d. Oracle Corporation’s Oracle
Answer:

34.What flavor of Network Address Translation can be used to have one IP address allow many users to connect to the global Internet?
Select one:
a. NAT
b. PAT
c. Dynamic
d. Static
Answer:

35.You are connecting your access point and it is set to root. What does Extended Service Set ID mean?
Select one:
a. That you have multiple access points, but one is a repeater access point.
b. That you have more than one access point and they are in separate SSIDs connected by a distribution system.
c. That you have more than one access point and they are in the same SSID connected by a distribution system.
d. That you have multiple access points, but they are placed physically in different buildings.
Answer:

36.Which of the following allows a router to respond to an ARP request that is intended for a remote host?
Select one:
a. Reverse ARP (RARP)
b. Inverse ARP (IARP)
c. Gateway DP
d. Proxy ARP
Answer:

37.Poor data administration can lead to which of the following?
Select one:
a. Familiarity with existing data
b. A single definition of the same data entity
c. All of the above.
d. Missing data elements
Answer:

38.You type debug ip rip on your router console and see that 172.16.10.0 is being advertised to you with a metric of 16. What does this mean?
Select one:
a. The route is 16 hops away.
b. The route is inaccessible.
c. The route is queued at 16 messages a second.
d. The route has a delay of 16 microseconds.
Answer:

39.Which one of the following is true regarding VLANs?
Select one:
a. Two VLANs are configured by default on all Cisco switches.
b. You should not have more than 10 switches in the same VTP domain.
c. VLANs only work if you have a complete Cisco switched internetwork. No off-brand switches are allowed.
d. VTP is used to send VLAN information to switches in a configured VTP domain.
Answer:

40.What does the command routerA(config)#line cons 0 allow you to perform next?
Select one:
a. Set your console password.
b. Set the Telnet password.
c. Disable console connections.
d. Shut down the router.
Answer:

READ: Nigerian National Assembly world most paid as 75% Nigerians lives in poverty, ex-President Obasanjo calls lawmakers bunch of unarmed robbers

41.What protocol is used to find the hardware address of a local device?
Select one:
a. ARP
b. ICMP
c. RARP
d. IPwer Teach
Answer:

42.Which of the following is true regarding access lists applied to an interface?
A. You can place as many access lists as you want on any interface until you run out of memory.
B. You can apply only one access list on any interface.
C. One access list may be configured, per direction, for each layer 3 protocol configured on an interface.
D. You can apply two access lists to any interface.
Answer: Option C

43.Which of the following is an example of a standard IP access list?
A. access-list 110 permit host 1.1.1.1
B. access-list 1 deny 172.16.10.1 0.0.0.0
C. access-list 1 permit 172.16.10.1 255.255.0.0
D. access-list standard 1.1.1.1
Answer: Option B

44.You need to create an access list that will prevent hosts in the network range of 192.168.160.0 to 192.168.191.0. Which of the following lists will you use?
A. access-list 10 deny 192.168.160.0 255.255.224.0
B. access-list 10 deny 192.168.160.0 0.0.191.255
C. access-list 10 deny 192.168.160.0 0.0.31.255
D. access-list 10 deny 192.168.0.0 0.0.31.255
Answer: Option C

45.You are working on a router that has established privilege levels that restrict access to certain functions. You discover that you are not able to execute the command show running-configuration. How can you view and confirm the access lists that have been applied to the Ethernet 0 interface on your router?
A. show access-lists
B. show interface Ethernet 0
C. show ip access-lists
D. show ip interface Ethernet 0
Answer: Option D

46.The object definition language (ODL) is which of the following?
A. Used to develop logical schemas
B. A data definition language for OODB
C. A method to implement a logical schema
D. All of the above.
Answer: Option D

47.An atomic literal is which of the following?
A. Strings
B. Boolean
C. Long
D. All of the above.
Answer: Option D

48.Which of the following is true concerning an ODBMS?
A. They have the ability to store complex data types on the Web.
B. They are overtaking RDBMS for all applications.
C. They are most useful for traditional, two-dimensional database table applications.
D. All of the above.
Answer: Option A

49.The reserved word enum is used for which of the following?
A. To define a range for an attribute.
B. To define a range for a class.
C. To define a range for a relationship.
D. All of the above.
Answer: Option A

50.Which of the following is an unordered collection of elements that may contain duplicates?
A. Set
B. Bag
C. List
D. Dictionary
Answer: Option B

READ: 209 teenage inmates locked with hardened criminals freed by Lagos Chief Judge

51.When using the SQL INSERT statement:
A. rows can be modified according to criteria only.
B. rows cannot be copied in mass from one table to another only.
C. rows can be inserted into a table only one at a time only.
D. rows can either be inserted into a table one at a time or in groups.
Answer: Option D

52.What is not an advantage of stored procedures?
A. Greater security
B. SQL can be optimized
C. Code sharing
D. Increased network traffic
Answer: Option D

53.A reason for using an SQL view to hide columns is:
A. to simplify a result only.
B. to prevent the display of sensitive data only.
C. to accomplish both of the above.
D. None of the above are reasons for using an SQL view.
Answer: Option C

54.Which of the following is an SQL trigger supported by Oracle?
A. BEFORE
B. INSTEAD OF
C. AFTER
D. All of the above.
Answer: Option D

55.The SQL ALTER statement can be used to:
A. change the table structure.
B. change the table data.
C. add rows to the table.
D. delete rows from the table.
Answer: Option A

56.What SQL structure is used to limit column values of a table?
A. The LIMIT constraint
B. The CHECK constraint
C. The VALUE constraint
D. None of the above is correct.
Answer: Option B

57.Which is NOT one of the most common types of SQL CHECK constraints?
A. System date
B. Range checks
C. Lists of values
D. Comparing one column value to another within the same table
Answer: Option A

58.What is an advantage of placing computations in SQL views?
A. To save users from having to write an expression.
B. To ensure that the results are consistent.
C. To accomplish both of the above.
D. None of the above is correct – computations cannot be placed in a view.
Answer: Option C

59.Views constructed from SQL SELECT statements that conform to the SQL-92 standard may not contain:
A. GROUP BY.
B. WHERE.
C. ORDER BY.
D. FROM.
Answer: Option C

60.In a network with dozens of switches, how many root bridges would you have?
A. 1
B. 2
C. 5
D. 12
Answer: Option A

READ: ASSU strike: No going back

61.What is the maximum distance running the lowest data rate for 802.11g?
A. About 100 feet
B. About 175 feet
C. About 300 feet
D. About 350 feet
Answer: Option C

62.What PPP protocol provides dynamic addressing, authentication, and multilink?
A. NCP
B. HDLC
C. LCP
D. X.25
Answer: Option C

63.What is a stub network?
A. A network with more than one exit point.
B. A network with more than one exit and entry point.
C. A network with only one entry and no exit point.
D. A network that has only one entry and exit point.
Answer: Option D

64.If your router is facilitating a CSU/DSU, which of the following commands do you need to use to provide the router with a 64000bps serial link?
A. RouterA(config)#bandwidth 64
B. RouterA(config-if)#bandwidth 64000
C. RouterA(config-if)#clock rate 64
D. RouterA(config-if)#clock rate 64000
Answer: Option D

65.Which one of the following is true regarding VLANs?
A. Two VLANs are configured by default on all Cisco switches.
B. VLANs only work if you have a complete Cisco switched internetwork. No off-brand switches are allowed.
C. You should not have more than 10 switches in the same VTP domain.
D. VTP is used to send VLAN information to switches in a configured VTP domain.
Answer: Option D

66.Which is the smallest fraction among the following?
Select one:
a. 3/4;
b. 6/7
c. 1/2
d. 6/5

67.How did you do in the test? Not so well. I ______ much better but I misread the directions for writing.
Select one:
a. Will have done
b. Can have done
c. Must have done
d. May have done
e. Could have done

68.The Capital of Lagos State is_____
Select one:
a. Bariga
b. Isale-Eko
c. Eko
d. Ikeja
e. Ikorodu

69.If the day tomorrow is Sunday, what was it yesterday?
Select one:
a. Monday
b. Tuesday
c. Friday
d. Saturday.

70.Amaka was the cynosure of all eyes at the party. This means that __________
Select one:
a. She attracted everybody’s attention
b. Everybody was surprised that she attended the part
c. None of the options
d. Everybody looked down at her
e. She was notorious for her behaviour

READ: Queen Elizabeth: England monarch set to step down for Prince Charles

71.Who is the current Governor of the Central Bank of Nigeria
Select one:
a. Alhaji Mai Borno
b. Sanusi Lamido Sanusi
c. Godwin Emefiele
d. Adamu Chiroma
e. Charles Soludo.
Answer: c

72.In words number 14 can be written as _________
Select one:
a. Forteen.
b. Fourteen.
c. Fortin.
d. Fourtin.
Answer: a

73.[Choose the one that is most nearly opposite in meaning to the uppercase word.]
Few people prefer the RURAL to the ______ areas.
Select one:
a. Urban
b. Modern
c. Pastoral
d. Central
e. Rustic
Answer:a

74.A piece of land completely surrounded by water is known as_________
Select one:
a. A platform
b. A lagoon
c. A lake
d. An island
e. None of the options.
Answer:d

75.Bose shouldn’t have interrupted the teacher, _________?
Select one:
a. Could she
b. Didn’t she
c. Should she
d. Did she
e. Can she.
Answer:c

76.Who formed the first political party in Nigeria?
77.What was the first political party in Nigeria?
78.Who is the current president of Nigeria?
Answer: Muhmmadu Buhari

79.Who is the current vice president of Nigeria?
Answer: Yemi Osinbajo

80.What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Strength

READ: Mercy Johnson: Actress likens her husband to God, calls him saint

81.What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Unity and Pride

82.What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
Answer: Nigeria’s fertile soil

83.What does the white colour in Nigerian flag stand for?
Answer: Peace

84.A car travels at xkm per hour for 1 hour at ykm per hour for 2 hours. Find its average speed.
(a) 2x+2ykmh-1/3
(b) x+ ykmh-1/3
(c) x+2 ykmh-1
(d) 2x+ ykmh-1/3
Answer: C

85.The ages of three men are in the ratio 3:4:5. If the difference between the ages of the oldest and youngest is 18 years, find the sum of the ages of the three men.
(a) 45 years
(b) 72 years
(c) 108 years
(d) 216 years
Answer: C

86.A bicycle wheel of radius 42cm is rolled over a distance of 66m. How many revolutions does it make?
[Take π=22/7] (a) 2.5
(b) 5
(c) 25
(d) 50
Answer: C

87.In a bag of oranges, the ratio of the good ones to the bad ones is 5:4. If the number of bad ones in the bag is 36, how many oranges are there altogether?
(a) 81
(b) 72
(c) 54
(d) 45
Answer: A

88.A man is four times as old as his son. The difference between their ages is 36. Find the sum of their ages.
(a) 45 years`
(b) 48 years
(c) 60 years
(d) 74 years
Answer: C

89.If 4m+3n = 5, find the ratio m:n 4m-3n 3
(a) 7:4
(b) 4:3
(c) 3:4
(d) 4:7
Answer: A

90.If 2x : (x+1) =3:2, what is the value of x?
(a) ½
(b) 1
(c) 1½
(d) 3
Answer: D
91.The ratio of the number of men to the number of women in a 20 member committee is 3:1. How many women must be added to the 20 member committee so as to make the ratio of men to women 3:2 ?
(a) 2
(b) 5
(c) 7
(d) 9
Answer: B

92.What is the probability of having an odd number in a single toss of a fair die?
(a) 1/6
(b) 1/3
(c) ½
(d) 2/3
Answer: C

Use the following information for question 36 and 36.
The surname of 40 children in a class were arranged in alphabetical order,16 of the surnames begin with O and 9 of the surnames begins with A. 14 letters of the alphabet do not appear as the first letter of a surname.
93.What is the probability that the surname of a child picked at random from the class begins with either O and A?
(a) 5/8
(b) 7/8
(c) 9/16
(d) 14/25
Answer: A

94.If more than one surname begins with a letter besides A and O, how many surnames begin with the letter?
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 6
Answer: B

95.Have you moved into your new house yet? Not yet. The rooms________.
(a) is being painted
(b) None of the options
(c) is painted
(d) are painted
(e) are being painted
Answer: e
96.The closest government to the people is_______
(a) Federal Government
(b) United Nation
(c) local government
(d) Ward Government
(e) State Government
Answer: c

97.Brazil is a country in
(b) America
(c) Africa
(d) Europe
(e) Asia
Answer: c

98.A reflex angle is______
(a) greater than 90 and less than
(b) more than 180 degrees but less than 360 degree
(c) 160 degrees.
(d) less than 45 degrees.
(e) less than 90 degree.
Answer: b

99.The main classifications of animation are
Select one:
a. 3D & 4D
b. 1D & 2D
c. 1D & 3D
d. 2D & 3D

100.Generating movement by displaying a series of images using frames is called
Select one:
a. Posing
b. Key Framing
c. Background Painting
d. Animating
Answer: d
101.Graphics illustrations can be used for?
Select one:
a. Washing
b. Storyboarding
c. Swimming
d. Irrigation
Answer: b

102.Which of the following is a 2D animation software
Select one:
a. Toon Boom
b. Maya
c. MS Paint
d. Corel Draw
Answer: a

103.The Process of adjusting colors of different footage to match seamlessly is called:
Select one:
a. Color Correction
b. Color Shaping
c. Scale of Color
d. Colorama
Answer: d
104.A surprising, yet explainable and motivated change in the direction of the action – either within a scene, a sequence, or in the overall story line.is called
Select one:
a. Act
b. Plot
c. Twist
d. Play
Answer: c

105.The summary of a television program, film, or book that states the central conflict of the story, often providing both a synopsis of the story’s plot, and an emotional “hook” to stimulate interest IS CALLED
Select one:
a. Summary
b. Log Line
c. Script
d. Synopsis
Answer: c

106.The action or process of converting from a written work, typically a novel, into a movie, television drama, or stage play is called
Select one:
a. Formation
b. Adaptation
c. Conversion
d. Manipulation
Answer: b

107.A PC based video editing software is?
Select one:
a. Avast
b. Disk Manager
c. Premiere
d. Security Center
Answer: c

108.What is the frequency range of the IEEE 802.11a standard?
A. 2.4Gbps
B. 5Gbps
C. 2.4GHz
D. 5GHz
Answer: Option D

109.What is the maximum distance running the lowest data rate for 802.11b?
A. About 100 feet
B. About 175 feet
C. About 300 feet
D. About 350 feet
Answer: Option D

110.What is the maximum distance with maximum data rate for 802.11a?
A. About 65-75 feet
B. About 90-100 feet
C. About 150 feet
D. Over 200 feet
Answer: Option A
111.What is the frequency range of the IEEE 802.11b standard?
A. 2.4Gbps
B. 5Gbps
C. 2.4GHz
D. 5GHz
Answer: Option C

112.You have a Cisco mesh network. What protocol allows multiple APs to connect with many redundant connections between nodes?
A. LWAPP
B. AWPP
C. STP
D. IEEE
Answer: Option B

113.What is the maximum data rate for the 802.11g standard?
A. 6Mbps
B. 11Mbps
C. 22Mbps
D. 54Mbps
Answer: Option D

114.What is the maximum data rate for the 802.11a standard?
A. 6Mbps
B. 11Mbps
C. 22Mbps
D. 54Mbps
Answer: Option D

115.How many non-overlapping channels are available with 802.11b?
A. 3
B. 12
C. 23
D. 40

116.How many non-overlapping channels are available with 802.11a?
A. 3
B. 12
C. 23
D. 40

117.In Cisco’s Unified Wireless Solution, what is the split-MAC architecture?
A. The split-MAC architecture uses MAC addresses to create a forward/filter table and break up collision domains.
B. The split-MAC architecture allows the splitting of 802.11 protocol packets between the AP and the controller to allow processing by both devices.
C. The split-MAC architecture uses MAC addresses on the wireless network and IP addresses on the wired network.
D. The split-MAC architecture uses MAC addresses to create a forward/filter table and break up broadcast domains.
Answer: Option B

118.What is the maximum distance with maximum data rate for 802.11b?
A. About 65-75 feet
B. About 90-100 feet
C. About 150 feet
D. Over 200 feet
Answer: Option C
119.What is the maximum distance with maximum data rate for 802.11g?
A. About 65-75 feet
B. About 90-100 feet
C. About 150 feet
D. Over 200 feet
Answer: Option B

120.What is the maximum distance running the lowest data rate for 802.11a?
A. About 100 feet
B. About 175 feet
C. About 300 feet
D. About 350 feet
Answer: Option B
121.How many non-overlapping channels are available with 802.11h?
A. 3
B. 12
C. 23
D. 40

122.What is the maximum data rate for the 802.11b standard?
A. 6Mbps
B. 11Mbps
C. 22Mbps
D. 54Mbps
Answer: Option B

123.You are connecting your access point and it is set to root. What does Extended Service Set ID mean?
A. That you have more than one access point and they are in the same SSID connected by a distribution system.
B. That you have more than one access point and they are in separate SSIDs connected by a distribution system.
C. That you have multiple access points, but they are placed physically in different buildings.
D. That you have multiple access points, but one is a repeater access point.
Answer: Option A

124.Cisco’s Unified Wireless Solution provides a mesh solution. What devices do you absolutely need to purchase to run a Cisco solution?
WCS
Controller
Access point
Bridge
A. 1 and 2
B. 2 and 3
C. 1 and 4 only
D. 4 only
Answer: Option B

126.What is the frequency range of the IEEE 802.11g standard?
A. 2.4Gbps
B. 5Gbps
C. 2.4GHz
D. 5GHz
Answer: Option C

127.How many non-overlapping channels are available with 802.11g?
A. 3
B. 12
C. 23
D. 40
Answer: Option A
128.What is the maximum distance running the lowest data rate for 802.11g?
A. About 100 feet
B. About 175 feet
C. About 300 feet
D. About 350 feet
Answer: Option C

129.Which command would you use to apply an access list to a router interface?
A. ip access-list 101 out
B. access-list ip 101 in
C. ip access-group 101 in
D. access-group ip 101 in
Answer: Option C

Facebook Comments
Receive News Alerts on Whatsapp: +2348113446514

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.